torstai 19. tammikuuta 2012

Kambodza 3.-13.1.

Tiistaina 3.1 bussi Bangkokin Ekkamailta kohti Kambodzaa. Lippu maksoi 200 bahtia rajalle ja kesti noin 6 h. Bussi jätti meidät lähelle rajaa, mutta keskelle liikenneympyrää, mistä kävelimme päättäväisesti riivaajien ja huijareiden ohi kohti rajaa. Hoidimme siis ensin itsemme ulos Thaimaasta, jonka jälkeen kävelimme toimistoon, josta saimme ostettua Kambodzan viisumit (20 dollaria + 200 bahtia). Sen jälkeen kävelimme taas jonottamaan leimaa passiimme, jotta pääsisimme Kambodzaan. Rajan ylitys oli yhtä härdelliä, missään ei oikein lukenut selvästi mihin pitäisi mennä ja mitä tehdä, mutta jotenkin kaikki onnistui ilman ongelmia. Juuri Aranya Prathet - Poipet rajalla tapahtuu eniten huijauksia koko Aasian rajanylitys paikoista. Rajamuodollisuuksiin meni yhteensä varmaan 2 h. Sen jälkeen kaikki turistit sullottiin minibussiin ja vietiin jonnekin keskelle ei mitään, josta meidän piti ottaa joko bussi tai taksi johonkin kaupunkiin. Me mentiin Siem Reap:iin ja bussimatka kesti 4 h. Kunnes oltiin Siem Reap:ssa oli jo pimeää eli matkustettiin koko päivä.

Minibussissa oli hieman ahdas tunnelma...

Ensimmäiseksi, kun saavuttiin Kambodzan puolelle huomasin, että luonto on niukempaa ja kuivempaa kuin Thaimaassa. Toinen asia, jota ei voinut olla huomaamatta oli, että maassa (lähinnä maaseudulla ja kaupunkien ulkopuolella)
 on todella köyhää. Ihmisten kodit ovat hökkeleitä ja lautakasoja, he peseytyvät likaisissa ja mutaisissa lammikoissa ja paimentavat kalleinta omaisuuttaan, lehmiä ja puhveleita. Lapset yrittävät väkisin myydä koruja, kerjäävät vauva sylissä (joka näyttää joka kerta kuolleelta tai huumatulta) ja käyttäytyvät kuin kerjäävät (huijaavat) aikuiset. Niin kurjaa...ja sitä roskan määrää luonnossa ja kaduilla!! Selkeästi vielä kehitysmaa...noh mutta muuten ihmiset olivat tosi ystävällisiä ja avuliaita. Niillä, jotka eivät käyttäydy epäilyttävästi on todella kaunis sielu. :)


Jonkun koti, tämä on aika hyvä koti.

Yleensä taloissa ei ole sisällä muuta kuin jonkinlainen patja lattialla ja siellä asuu koko suku.
Sisällä nukutaan, muut asiat hoidetaan ulkona.


Surullisen näköinen tivoli :(
Kate

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti