sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Ihanat Bali -päivät

Viimeisen kuukauden aikana otin iisisti. En stressannut paikan vaihtamisesta tai uusien asioiden näkemisestä. Näin ja koin uutta joka päivä vaikka minun ei tarvinnut olla liikkeessä ja vaihtamassa paikkaa rinkkani kanssa. Nautin kotoisasta olostani ja siitä, että sain järjestää tavarani ympäri asuntoa. Viiden kuukauden reissaamisen jälkeen kaipaa sellaista pysyvyyttä ja todellakin nauttii siitä, että ne shampoo pullot on siistissä järjestyksessä kylppärissä eikä sekamelskassa rinkassa. Ja se, että vaatteet on viikattuina jossain muualla kuin muovipussissa! Nautin siitä olosta, vähän kuin olisi ollut omassa kodissa...mutta Balilla. :)

Tuolla ylhäällä mä asuin. Taloa en nyt just erota tästä kuvasta...


Menin ja tulin miten ja minne milloinkin. Olihan mulla skodu alla, jesh! Olin ajohirmu, ajelin ympäri saarta! No en nyt ihan ympäri, mutta melkein! Kävin rannoilla, otin aurinkoa, surffasin, uin, kävin shoppailemassa, varjostin J:n työntekoa...Joo se olikin muuten kivaa! Koska hän on Balilla töiden takia, on niitä myös tehtävä 6 päivää viikossa. Muutaman kerran lähdin itsekin mukaan töihin. Kävimme mm. Denpasarissa ostamassa kankaita, Sanurissa ja Seminyakissa tehtailla, joissa J:n suunnittelemat vaatteet, asusteet yms. tehdään. Sanurin tehtaalla oli suloinen pikku tyttö, joka 'riehui' kankaiden keskellä ja selvästi nautti sotkemisesta. :D


.Tämä on se ilme, kun yritetään esittää kilttiä vaikka omatuntoa kolkuttaa! :D

Kaipaan takaisin. Siihen huolettomaan elämään, jolloin ei ollut velvollisuuksia eikä väliä mitä teet tai minne menet. Vai teetkö yhtään mitään. Vaikka eihän mulla vielä täällä Suomessa ole niin suuria velvollisuuksia, kun juuri saavuin kotiin. MUTTA silti tuntuu kuin pitäisi olla, kauhea stressi siitä, että en pärjää Suomen elintasossa samalla rahamäärällä kuin Aasiassa, eli olisi päästävä nopeasti töihin. MUTTA en ole valmis. Ulkona asioidessa en kestä kuunnella suomen kieltä enkä katsoa suomalaisia ihmisiä. Tuntuu niin vastenmieliseltä! Enkä tunne oloani kotoisaksi, en edes omassa kodissani. Se tuntuu vieraalle. Olen kamala. Koittakaa kestää...

Takaisin Baliin, edes hetkeksi ihanien kuvien ja muistojen pariin! :)

Lainasin Balanganin rannalla erään resortin uima-allasta ja nettiä, ah.



Yhtenä iltana menin ulos 8 kanadalaisen (huhuh miten eksyinkään tähän porukkaan, ha) kanssa ja teemana oli juhlia paikallisen viinan Arac:n kanssa, kun pojat olivat vihdoin löytäneet paikan, josta voi ostaa täysin puhdasta viinaa. Yleensähän tuo aracin väri on kuin bensiiniä, mutta tätä olisi voinut luulla vedeksi!

Lainattiin poikien hotellin aamupalan mehukannua, ha, arac mehua, mums.

Samana iltana sitten maistoin sieniä ensimmäistä kertaa elämässäni! (Äiti ja iskä, sienet on sitten ihan laillisia tuolla;)

Poikien mielestä ne eivät toimineet, joten mentiin Mushroom Manin puheille. Itse en voi sanoa samaa kuin pojat :D

Mun viimeisen kuukauden aikana käytiin aika useasti illallisella hieman paremmissa paikoissa. Rahaa, kun ei mennyt asumiseen oli helppo nauttia muistakin makuelämyksistä kuin vain riisistä, ha. Yhtenä tiistaina mentiin Cangguun Deus nimiseen 'ravintolaan', jossa on aina tiistaisin Taco tuesday ja sen yhteydessä voi ottaa itselleen ilmaisen tatuoinnin, jonka on kuitenkin oltava aika pienen kokoinen, koska siihen käytetään aikaa 20 min. Pojat eivät ehtineet saada tatuointeja, koska halukkaita oli sinä iltana muitakin...Mullekin kovasti yritettiin tatskaa siinä suunnitella, mutta harmikseni ei sitten löytynyt tarpeeksi aikaa.

Deus on ehkä enemmän sellainen miehien paikka. Deus tekee moottoripyöriä ja surffilautoja. Joten paikka on täynnä kaikkea kivaa miehille. Siellä oli kyllä taidenäyttely, mutta sekin kertoi Balin mopoilusta. Mutta tykkäsin.




J:n pyörän on tilaustyönä tehtyt kaveri, joka käytti Deusin osia. Aikamoinen.

Viimeisenä iltanani Balilla (sniff) mentiin porukan kanssa syömään Ryoshi Japanese restaurant nimiseen paikkaan Seminyakissa. Sain parasta sushia, jota olen syönyt koskaan! Meillä oli pöytä täynnä vaikka mitä erikoisia sushi herkkuja, joita ei varmasti ikinä saa Suomen sushi -ravintoloista.

Lisää kuvateksti

Vielä muutama ihana kuva mun huudeilta...

...ja mun lempi hedelmästä mangustinista! :P
Greenball
Greenball ja aamu-usva, kaunista.

Pikku apinat olivat vallanneet tien, hih.

Balangan
Lehmät on tuolla niin söpöjä.
uih. Hänkin oli aika söpö!
Balangan

Voi Bali, ikävöin sinua.


<3 Kate

2 kommenttia:

  1. Taidan olla pahasti myöhässä, mutta liityin kuitenkin lukijaksi kun ajattelin että voisin sitten jälkikäteen ajan kanssa perehtyä varmasti mahtaviin kokemuksiisi:) Upeaa, että jaat kokemuksiasi myös muille!:)
    T: Tyttö, jonka seuraava lomakohde (ennen paria muuta matkaa...) toivottavasti on Bali! <3

    http://dreamslikealace.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Jee toiv päädyt Balille joskus! Toivottavasti täältä löytyy sulle jtn hyödyllistä, ainakin matkakuumetta.. ;)

    VastaaPoista