keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Singapore love 24.-26.4

Oli aika. Lähteä Balilta kahden kuukauden jälkeen ja aloittaa kotimatka...Olin ja olen niin surullinen, että jouduin lähtemään sieltä. Masentaa ajatus tavallisesta, velvollisuuksia täynnä olevasta elämästä. Haluan takaisin. Se on se lämpö, aurinko, elämäntyyli, ihmiset, huolettomuus...kaikki mitä täällä Euroopassa ei ole.

Päätin varata lennot kotiin Singaporen ja Zürichin kautta ennen kuin viisumini menee umpeen ja, koska Suomessa on ystävän häät kaksi päivää sen jälkeen, kun olen palannut. Tavallaan halusin palata kotiin häiksi, mutta nyt tuntuu kuin olisi vain pitänyt lähteä johonkin tekemään töitä vähäksi aikaa ja sitten palata takaisin Aasiaan. Tähän reissaamiseen jää koukkuun. En pysty näkemään itseäni Suomessa opiskelemassa, lukemassa tentteihin tai töissä Alkon kassalla! Tylsää, mutta pakollista. Normaalia elämää vaan ei voi paeta.

Huoh, näköjään pieni avautuminen, taas. :D


  Singapore love  



Singapore. Oli hieno. Iso kaupunki. Täynnä ihmisiä. Monikulttuurinen kuten Kuala Lumpur. Isot korkeat rakennukset valoineen. Shoppailtavaa löytyy! Little India. Ja vaikka kaupunki onkin kalliimpi kuin muut, joissa olen ollut, löysin halvan hostellin nimeltä Backpackers @ Singapore ja halpoja ruokakojuja ympäri kaupunkia. Eli en itse kokenut Singaporea kalliina. Vain upeana!





Merlion Park


En tiedä olinko onnekas vai järjestetäänkö Marina Bay:ssä joka ilta valo- ja musiikkishow, jonka näin tuona iltana. Valot ja musiikki tulivat siis Marina Bay Sands resort:sta ja sen Sky Park ravintolasta, joka on laivan/sukellusveneen muotoinen ja rakennettu n. 200 metrin korkeuteen. Moshe Safdie, arkkitehti, on saanut huikean idean. Resort sisältää yli 2500 hotellihuonetta, hotellin mukavuudet, ravintoloita, casinon, teatterin, ostoskeskuksia, museon...huh ja vaikka mitä muuta! Singapore.

Itse en käynyt sisällä rakennuksessa, koska kaikkeen ei kolmen päivän aikana ollut aikaa. Yhtenä iltana olimme menossa Sky Park:iin paikallisen Michaelin kanssa, kunnes kuulin, että ylös Sky Park:iin meneminen maksaa. Päätin säästää ne rahat seuraavan päivän shoppailuun! :D




Little India oli aika lähellä hostellia, jossa asuin ja se sopi mulle enemmän kuin hyvin, sillä rakastan intialaista ruokaa! Currymössöt nam. Singaporen Little India oli mielestäni kivempi sekä rakennukset kauniimpia ja värikkäämpiä kuin Kuala Lumpurissa. Joka nurkassa tuntui olevan kultakoru -liike ja ne olivat aivan täynnä intialaisia. Ei taida rahaa puuttua..?


Little India

Little India

Roti canai ja Makansutra food court aivan Marina Bayn reunalla.
Hassua oli, että tänne tulivat kaikki, sekä tavalliset singaporelaiset että kiireiset pukumiehet.


Singaporessa on helppo liikkua metron avulla, koska kaupunki on niin 'pieni'. Singaporessa on saman verran asukkaita kuin koko Suomessa eli Suomi on PIENI. :D Metro kulkee minne vain ja vaihdot ovat yksinkertaisia ja nopeita. Metrolla en kuitenkaan päässyt yhteen paikkaan...

Singapore Zoo:hon! Menin bussilla, mikä oli myös todella helppoa. Siellä tavattuja otuksia...





Ja tietysti kävin viimeisenä katsomassa pupuja! :))

Singapore Zoo on ehdottomasti parhain eläintarha, jossa olen koskaan ollut (niin monessa tullutkin käytyä, ha). Kiitos niille, jotka suosittelivat käymistä! Tuolla eläimet ovat tavallaan vapaana. Apinat saavat hypellä ympäri eläintarhaa, leijonien ja muiden villieläinten 'kodin' rajaa vain kapea vesieste ja matala puinen aita. uskomatonta miten lähelle pääset näitä eläimiä! En ehkä siltikään ole eläintarhojen puolesta puhuja, mutta jos niitä on oltava, ne voisivat kaikki olla tällaisia.




Viimeisenä kolmantena päivänäni hoidin 6 kuukauden shoppailut pois alta yhdessä kahden meksikolaisen miehen kanssa. Oli kyllä hauska päivä ja pojat olivat innoissaan, kun pääsivät todistamaan himoshoppaajan visan vinguttamista. Toinen heistä totesikin, että ei ole koskaan ollut shoppailemassa tytön kanssa, joka ostaa niin määrätietoisesti ja aikaa tuhlaamatta kahdet kengät heti ensimmäisestä liikkeestä! Noh, minähän sanoin, että tänään shoppaillaan! :D Yritin moneen kertaan sanoa heille, että voin shoppailla yksin ja voidaan nähdä sitten vaikka lounaan merkeissä myöhemmin, niin ei. He halusivat ilmeisesti todistaa pakonomaista tarvettani shoppailla. Pakko myöntää, että pojat taisivat olla parempaa shoppailu seuraa kuin useammat tytöt! He vakuuttelivat upeasti miksi tarvitsen niin monet kengät tai juuri sen mekon, jota sovitin...hah. Oli kyllä hauskaa, harmi, että tapasin heidät viimeisenä päivänäni. :(

Orchard road, jonka varrella ostoskeskuksia ja luksusliikkeitä.




Jep, sitähän minäkin...

<3 Kate

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti