lauantai 31. maaliskuuta 2012

Gili Trawangan 12.-20.3

Kyllä. Vietin viikon Gilillä! Aika vain kului eikä saarelta oikeastaan päässyt aiemmin pois myrskyn (taifuunin) takia.

Gili Trawangan on pieni saari Balin itäpuolella ja se on osa Lombokin saarta. Kuuluisia Gilin saaria on kolme, isoimpana Trawangan, pienempi Meno ja pienin nimeltään Air. Saarten välillä pystyy liikkumaan veneillä eivätkä etäisyydet ole suuret. Saaret ovat vieri vieressä ja Lombok näkyy jokaiselta saarelta.

Pieni saari Trawanganin edessä on Meno ja taustalla näkyy Lombok.

Tällaisilla veneillä kuljetaan saarten väliä, slow boat. Tämä on aika söpö.

Tarkoitukseni oli käydä pienemmilläkin saarilla päiväretkellä, mutta lähes koko viikon alueella oli myrsky. Veneet eivätkä lautat kulkeneet, koska se olisi ollut vaarallista merenkäynnin, rankan sateen ja tuulen takia. Tarkoitukseni ei ollut siis viipyä Trawanganin saarella niin kauaa, mutta toisin kävi, koska olin jumissa siellä. Myrsky oli niin uskomaton, että kujat ja rannat näyttivät siltä kuin tsunami olisi iskenyt saarelle. Kaduilla olisi voinut vaikka uida…Päivisin ei ollut sähköä eikä vettä. Et voinut tehdä mitään muuta kuin lukea kirjaa ja syödä! :D Ei sekään mikään paha vaihtoehto ollut. On ihanaa, kun tietää, että ei tarvitse tehdä mitään. Ei stressiä tai huolta mistään. Ei aikatauluja tai deadlineja.

Taifuunin tekoja...urh.

Hmm..pyöräretki saaren ympäri oli aika mielenkiintoinen. Taidettiin kävellä enemmän kuin pyöräillä...
Välillä oli ihan kunnon polku edessä, nättiä.

Sinä aikana, kun olin saarella ehti olemaan kolme ihanaa aurinkoista päivää. Käytin ne auringosta nauttien ja snorklaillen. Gilit ovat kuuluisia siitä, että voit lähteä snorklaamaan rannasta ja nähdä upeita värikkäitä kaloja sekä KILPIKONNIA! Yksi 'pikku' kilppari ui vierelläni jonkin aikaa kunnes hävisi omille teilleen.

Saarella on kilpparikasvattamo. Kilput päästetään takaisin mereen, kun ne on tarpeeksi isoja selviytyäkseen.



Trawangan tunnetaan kolmesta saaresta bilesaarena. Sitä se oli ja voin kuvitella millainen bilesaari se onkaan high seasonin aikana! Bilepäivinä maanantai on ehdottomasti paras! Muita päiviä ovat keskiviikko, perjantai ja lauantai. Välipäiviä pitää kuulema olla… :D Saarella on aivan uskomattoman hyviä ravintolaita, jotka tarjoavat paikallisen ruuan lisäksi länsimaalaista ja meksikolaista ruokaa. Salaatteja, juustoja, patonkeja, wrappeja…mums. Olin ekstaasissa juustojen kanssa! Viiden kuukauden jälkeen olen alkanut kaipaamaan niitä omia herkkuja vaikka curryt ovatkin ihania! :)



Asuttiin Bale Sasak nimisessä paikassa ja meillä oli söpö bungalow, tai oikeastaan näitä kutsutaan nimellä hut. Paikka oli aika keskeinen, mutta kuitenkin rauhallinen. Ja pojat, jotka olivat töissä siellä olivat niin suloisia! :D Ja aamupalana pannukakut, mums...taas. Saarella on se hauska juttu tossa majoituksessa, että joka paikkaan kuuluu moskeija. Halam halam ja alecumsalam, joka aamuyö, aamu, iltapäivä, päivä ja ilta. Siellä kyllä joikasi useasti sellainen pikku poika ja kerran se lauloi väärin ja alkoi kikattamaan mikrofoniin! :D

Meidän hut.

Huttejen alla on aina tollainen hengailupaikka, toimii olohuoneena ja vaikka keittiönä. Tosi jees.

Trawangan ei oikeastaan säväyttänyt ihan kympillä...saattoi johtua sateesta ja myrskystä, mutta saarella ei ole mitään tekemistä ellei sukella, snorklaa tai laiskottele rannalla. Ja, koska Gilin jälkeen menin Lembonganille, joka säväytti kympisti, ei miljoonasti, tuntuu Gili nyt ihan tavalliselta saarelta..hah.


Kate

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti