torstai 2. helmikuuta 2012

Luang Prabang 24.-28.1



Oi mikä eurooppalaistyylinen kaupunki. Niin kaunis. Ja matka Vang Vieng:stä Luang Prabangiin oli uskomattoman kaunis, mutta kamala. Kiemuraista vuoristotietä pomppujen saattelemana...oli aika huono olo! Ja muutamissa mutkissa hieman pelotti, kun kuski vain kiihdytti mitä kapeammalta ja kiemurammaiselta tie näytti...urh. Onneksi se on nyt kärsitty, kahdesti, koska viime yö matkustettiin LP:sta Vientianeen määränpäänä Bangkok, joka saavutetaan huomenna (maanantai 30.1) aamulla! Jee!


..maisemia matkalta...




Luang Prabang:sta ei voi olla pitämättä, kaunis arkkitehtuuri, polkupyöräilyä ympäriinsä, UPEIN vesiputous, jonka olen nähnyt, Night Market, tunnelmalliset guest houset, munkit viipottamassa oransseissa asuissaan ja backpackereiden "salainen yöelämä" Utopia nimisessä ravintolassa...Kaikki ravintolat ja kahvilat sulkevat ovensa 23.30-00.00 välissä, koska LP Provincen laissa sanotaan, että kaikkien on oltava kotona klo. 00.00 mennessä. Jos Utopian jälkeen haluaa “uhmata” lakia, joka on sallittua, voi siirtyä tuk tukilla Bowling nimiseen halliin keilaamaan tai paikalliseen Discoon.






Kouang Si Waterfall 

Vesiputous oli ainakin kolemssa eri tasossa niin, että putouksia oli kolme. Sitten oli tuollaisia laguuneja ymsyms :))
Night market

Paikalliset lapset leikkivät joessa, hauskaa näytti olevan :) 

Laosin muillakin alueilla on samankaltaisia sääntöjä, esimerkiksi Don Det:ssä "nukkumaanmenoaika" oli klo. 23.00, jonka jälkeen guest housemme omistaja Oi sammutti valot ja käski meidän kuiskata, jos halusimme jäädä istumaan ravintolaan. :D Saarella kiersi joku vahti, joka varmisti, että kaikki ovat kodeissaan ja ravintolat suljettu!





Kate

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti