lauantai 21. tammikuuta 2012

Siem Reap ja Angkor Wat 3.-6.1

Siem Reap:ssa vuokrattiin pyörät ja ensimmäisenä päivänä pyöräiltiin ympäriinsä katselemassa kaupunkia. Sattumalta poljettiin paikallisen opettajankoulutus koulun ja alakoulun ohi. Päätettiin sitten mennä tutkimaan mikä se paikka oikein oli ja päädyttiin koulun pihalle. Ympärillemme kerääntyi lähes 20 opiskelijaa (yllättäen pelkkiä poikia) ihmettelemään meitä ja ehkä kaksi heistä puhui englantia. Kerroimme, että meistäkin tulee alakoulun opettajia, jonka seurauksena opiskelijat kysyivät haluaisimmeko nähdä aluetta enemmän. Totta kai! Hetken päästä oltiinkin sitten seuraamassa ekaluokkalaisten khmerin kielen (äidinkielen) tuntia. Voi sitä meteliä ja melskettä! Luokassa oli 49 oppilasta ja yksi opettaja. Meteli ei ollut sellaista etteikö opettaja olisi hallinnut luokkaa vaan heillä oli joitakin leikkejä, joissa piti metelöidä. :D Hassua oli, että kun opettaja poistui luokasta, oppilaat jatkoivat työntekoa omassa rauhassaan. Kukaan ei mölynnyt. Toki oppilaat olivat hieman innoissaan ja ihmeissään meistä, koskettelivat meitä ja huutelivat ainoata sanaa, jonka osaavat englanniksi; ”Hello Hello!”. Lapset olivat niin iloisia (ja suloisia), vaikka heillä tuskin on paljoa.

Minä ja hyväkuntoinen polkupyörä...


Alakoulun suloisia oppilaita kasassa, tietysti niin, että kaikkia ei näy :)
Äidinkielen, khmerin kielen tunti.

Oppilaan osallistaminen toimii myös tällä puolella maapalloa!

Ope ja 49 oppilasta! Huh, aikamoista.
Sitten olikin jo Angkor Watin vuoro. Haluttiin nähdä maailman 8. ihme auringonnousun aikaan, joten klo.4.15 herätyskello pärähti ja me lähdimme ostamaan lippuja temppeleille. Oltiin temppelin edessä hieman ennen kuutta eli juuri sopivasti. Sen jälkeen poljettiin alueella katsomassa suurimmat ja tärkeimmät rauniot. Temppelit muistuttivat aika paljon toisiaan, vaikuttavia. Muistuttivat ehkä Maya kansan temppelejä. Kati oli ehkä hieman enemmän innoissaan niistä kuin minä…vanha historian lukija :D

Angkor Wat auringonnousun aikaan. 




Angkor Wat

Bayon

Ta Prhom. Täällä on kuvattu Tomb Raider...

Ei me siellä sitten muuta taidettu tehdä. Tavattiin pari suomalaista jätkää, jotka olivat Madventuresin jalan jäljillä ja kehuivat Laosin Don Detiä. Ja sinne mekin mentiin, eivät turhaan kehuneet!

Kate

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti